Το στοιχειωμένο πλοίο!

Η κατασκευή του πολυτελέστατου πλοίου «Queen Mary» άρχισε το 1930 στο Clydebank της Σκωτίας. Αρχικά, οι ιδιοτήτες ήθελαν να το ονομάσουν Queen Victoria, οπότε και
πήγαν στον King George για να πάρουν την «ευλογία» του, λέγοντάς του «Αποφασίσαμε να ονομάσουμε το πλοίο μας με το όνομα της σπουδαιότερης βασίλισσας του κόσμου» (εννοώντας τη γιαγιά του King George, την Queen Victoria). Εκείνος τότε απάντησε «Η γυναίκα μου (Queen Mary) θα χαρεί που ονομάζεται το πλοίο με το όνομά της».   Το 1967 αποσύρθηκε και πωλήθηκε για 3.65 εκατομμύρια στο Long Beach της California όπου, μέχρι σήμερα, παραμένει πολυτελές ξενοδοχείο.
Το πλοίο αυτό θεωρείται από τα πιο στoιχειωμένα μέρη στον κόσμο και όχι τυχαία: Η πόρτα του μηχανοστασίου “Door 13″, έλιωσε, σε διαφορετικές φάσεις, δύο άντρες. Στην πισίνα της Α’ τάξης μαρτυρίες ισχυρίζονται πως έχουν δει να περιφέρονται γυναίκες ντυμένες με μαγιό της δεκαετίας του του ’30. Άλλοι, έχουν ακούσει πλατσουρίσματα και έχουν δει υγρές πατημασιές από το κατάστρωμα στα αποδυτήρια. Μερικοί έχουν δει το πνεύμα ενός μικρού κοριτσιού που κρατάει ένα αρκουδάκι. Στην πισίνα της Β’ τάξης, ένα άλλο κοριτσάκι λέγεται πως υπάρχει, η Jackie. Η Jackie είχε πνιγεί στην πισίνα, όταν ακόμη το πλοίο έπλεε, και αρνείται να συνεχίσει, αφού η φωνή και τα γέλια της έχουν καταγραφεί.  Στο τότε καθιστικό της Α’ τάξης, έχουν δει μία νεαρή όμορφη γυναίκα με ένα κομψό άσπρο φόρεμα να χορεύει μόνη στις σκιές της γωνίας του δωματίου. Στον παιδότοπο της Γ’ τάξης, κάποιοι έχουν ακούσει κλάμα μωρού που πιστεύεται ότι ανήκει σε ένα νεογέννητο αγοράκι που πέθανε λίγο μετά τη γέννησή του.
Για περισσότερο υλικό: http://www.queenmary.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου